Abdij van Mariënlof, Colen, Kerniel

Relieken van Sint-Odilia en koorstoel van de Heilige Lutgardis
Relieken van Sint-Odilia en koorstoel van de Heilige Lutgardis

Relieken van Sint-Odilia en koorstoel van de Heilige Lutgardis

Limburg, België – De Abdij van Mariënlof, ook bekend als de Abdij van Colen, is een eeuwenoude abdij gelegen in Kerniel, een deelgemeente van Borgloon. Deze serene en historische locatie stond bekend om zijn rijke religieuze geschiedenis en waardevolle erfgoed, waaronder de bewaring van heilige relieken van Sint-Odilia en de koorstoel van de Heilige Lutgardis.

Een Geschiedenis van Toewijding

De Abdij van Mariënlof werd gesticht door Maria van Kolen in samenwerking met de kruisheren. De kruisheren waren een religieuze orde die zich inzetten voor een leven van gebed en dienstbaarheid. Samen creëerden ze een plek van spirituele toewijding en contemplatie, die tot op de dag van vandaag voortleeft in het hart van mensen.

De Relieken van Sint-Odilia

Een van de meest waardevolle bezittingen van de Abdij van Mariënlof waren de relieken van Sint-Odilia. Sint-Odilia, ook bekend als Odilia van de Elzas, was een heilige uit de vroege middeleeuwen, die vaak wordt geassocieerd met wonderen en wonderbaarlijke genezingen. Haar relieken werden er met grote eerbied tot op heden bewaard en waren een bron van devotie voor pelgrims en gelovigen.

De koorstoel van de Heilige Lutgardis

Naast de relieken van Sint-Odilia herbergde de abdij ook de koorstoel van de Heilige Lutgardis. Lutgardis was een middeleeuwse mystica en heilige, bekend om haar diepe toewijding aan het gebed en haar visioenen. Haar koorstoel, een plaats van persoonlijke devotie en contemplatie, werd er met grote eerbied bewaard en herinnert ons aan haar spirituele nalatenschap.

Een Culturele en Spirituele Schat

De Abdij van Mariënlof was niet alleen een bewaarplaats van de heilige relieken van Sint-Odilia en de koorstoel van de Heilige Lutgardis, maar ook een belangrijke culturele en spirituele schat in de regio Limburg. De abdij herinnert ons aan de rijke geschiedenis van de streek en de spiritualiteit van de cisterziënzerinnen en de kruisheren in het bijzonder.

De Abdij van Mariënlof blijft een oase van rust en straal spiritualiteit uit in het glooiende Limburgse landschap. De erfenis van Maria van Kolen en de kruisheren getuigen van een diepgewortelde spirituele traditie die door de eeuwen heen is doorgegeven. Deze historische locatie blijft een belangrijk centrum van cultuur en religieus erfgoed in Limburg, België. En wie weet…

Referenties

Abdij van Colen, cultureel erfgoed

Geniet van je verdere verkenning van de streek rond de oude Abdij van Mariënlof en haar rijke geschiedenis!

tekst met hulp van OpenAI’s ChatGPT Language Models – Beeldvorming Picsart

Leave a Comment

You cannot copy content of this page
Skip to content