De beroemde aandelenbeurs in China

De beroemde aandelenbeurs in China: Shanghai Stock Exchange
De beroemde aandelenbeurs in China: Shanghai Stock Exchange

De beroemde aandelenbeurs in China

De beroemde aandelenbeurs in China wordt meestal aangeduid als de “Shanghai Stock Exchange” (SSE) en is een van de grootste effectenbeurzen ter wereld. Gevestigd in Shanghai, China.

Opgericht in 1990, heeft de Shanghai Stock Exchange een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Chinese kapitaalmarkt. Het is een gereguleerde markt waar aandelen, obligaties, fondsen en andere financiële instrumenten worden verhandeld. De SSE volgt een systeem van dual-currency notering, waarbij zowel Chinese yuan (CNY) als buitenlandse valuta, zoals de Amerikaanse dollar (USD), kunnen worden gebruikt voor transacties.

De Shanghai Stock Exchange is bekend om zijn aandelenindex, de Shanghai Composite Index (SCI), die de prestaties van de beurs weerspiegelt. De SCI omvat zowel A-aandelen (genoteerd in yuan en toegankelijk voor binnenlandse investeerders) als B-aandelen (genoteerd in buitenlandse valuta en toegankelijk voor buitenlandse investeerders). Het is belangrijk op te merken dat de Chinese kapitaalmarkt specifieke regels en voorschriften heeft, waaronder beperkingen voor buitenlandse investeerders.

Hoewel de SSE een prominente beurs is, zijn er ook andere belangrijke aandelenbeurzen in China, zoals de Shenzhen Stock Exchange en de Hong Kong Stock Exchange. Deze beurzen spelen allemaal een cruciale rol in het handelen en aantrekken van investeringen in China.

Dit artikel is louter informatief.

Welk is jouw favoriete aandeleneurs?

tekst met hulp van OpenAI’s ChatGPT-3 Language Model– en Beeldvorming Picsart

Leave a Comment

You cannot copy content of this page
Skip to content