Seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van groenten uit de Lage Landen

Seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van groenten uit de Lage Landen

Seizoensgebonden menu met oude heemsoorten van groenten uit de Lage Landen

Enkele menu suggesties per seizoen op basis van oude heemsoorten.

Lente Menu

Voorgerecht:

  • Betuwse Meloen en Feta Salade: Combineer sappige stukjes Betuwse Meloen met verkruimelde feta, muntblaadjes en een vleugje citroensap voor een verfrissende en smaakvolle lentegroente-salade.

Hoofdgerecht:

  • Opperdoezer Ronde Aardappelsoep: Bereid een romige aardappelsoep met de delicate smaak van Opperdoezer Ronde aardappelen, prei, ui en een vleugje room.

Bijgerecht:

  • Blauwschokkers Stoofpot: Stoof de blauw-paarse Blauwschokkers met uien, knoflook, wortels en wat verse kruiden voor een smaakvolle bijgerecht vol met textuur.

Zomer Menu

Voorgerecht:

  • Amsterdamse bak courgette Carpaccio: Snijd de Amsterdamse bak courgette in dunne plakjes en serveer ze met olijfolie, citroensap, rucola, en geraspte Parmezaanse kaas voor een verfijnd zomerse carpaccio.

Hoofdgerecht:

  • Noord-Hollandse Gele kool Wraps: Gebruik de Noord-Hollandse Gele koolbladeren als wraps en vul ze met een smakelijke mix van gemarineerde tofu, rijst, wortels, komkommer en pinda-gember dressing.

Bijgerecht:

  • Aalsmeerder Gele snijboon Salade: Blancheer de Aalsmeerder Gele snijbonen kort en meng ze met cherrytomaten, rode ui, feta en een balsamico-vinaigrette voor een kleurrijke en smaakvolle salade.

Herfst Menu

Voorgerecht:

  • Witte van Rijsbergen Geroosterde Asperges: Rooster de Witte van Rijsbergen asperges met olijfolie, knoflook, en een vleugje citroen tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.

Hoofdgerecht:

  • Westlandse Winter Boerenkool Stamppot: Maak een klassieke boerenkool stamppot met de stevige en vorstbestendige Westlandse Winter boerenkool, aardappelen, en rookworst.

Bijgerecht:

  • Gele wortel van Sint-Omaars Puree: Kook de Gele wortel van Sint-Omaars tot ze zacht zijn en pureer ze met boter en een vleugje nootmuskaat voor een heerlijk bijgerecht.

Dit zijn slechts enkele ideeën voor elk seizoen met gebruik van oude heemsoorten van groenten. Er zijn natuurlijk talloze andere mogelijkheden om te experimenteren en te genieten van de diversiteit aan smaken en tradities die deze rassen te bieden hebben. Geniet van je culinaire reis terug naar de toekomst met deze bijzondere groenten!

Oude heemsoorten in de lage landen

Veel plezier met het ontdekken en genieten van de prachtige wereld van oude heemsoorten van groenten in de Lage Landen! 🥕🍅🥦🥒🌽🌶️🍆🥔🥬🥒🍀✨

tekst met hulp van OpenAI’s ChatGPT Language Models – Beeldvorming Picsart

You cannot copy content of this page
Skip to content