Een Vijfdaagse Route Langs Toegankelijke Forten in de Antwerpse Fortengordel

Een Vijfdaagse Route Langs Toegankelijke Forten in de Antwerpse Fortengordel
Een Vijfdaagse Route Langs Toegankelijke Forten in de Antwerpse Fortengordel

Op Verkenning van Historische Schatten

Als je de toegankelijke forten in de Antwerpse fortengordel wilt verkennen, heb ik hier een aangepaste vijfdaagse route voor je:

Dag 1: Antwerpen – Fort van Breendonk

  • Begin je reis in Antwerpen en bezoek het Fort van Breendonk, dat nu dient als een Nationaal Gedenkteken voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
  • Verken de gevangeniscellen, het museum en de tentoonstellingen om inzicht te krijgen in de gruwelen van de Holocaust en het leven in het fort tijdens de oorlog.

Breendonk Memorial site

Een historische documentaire op video

Nederlandse documentaire

Dag 2: Fort van Liezele en Fort van Duffel

  • Ga naar het Fort van Liezele, een prachtig gerestaureerd fort dat dienst doet als museum voor militaire geschiedenis. Ontdek de tentoonstellingen en het rijke erfgoed van dit fort.
  • Vervolg je reis naar het Fort van Duffel, dat open is voor het publiek en een interessant inzicht biedt in de geschiedenis en architectuur van de Antwerpse forten.

Liezele het best bewaarde fort van de vesting Antwerpen

Video met de britten in fort Liezele

belevingsvideo fort van Duffel

Dag 3: Fort van Oelegem en Fort van Broechem

  • Bezoek het Fort van Oelegem, dat open is voor het publiek en diverse tentoonstellingen en activiteiten biedt voor bezoekers van alle leeftijden.
  • Rijd vervolgens naar het Fort van Broechem, dat eveneens open is voor bezoekers en een historische schat herbergt met een focus op lokale geschiedenis.

Site van het fort van Oelegem

video fort van Oelegem

Dag 4: Fort van Borsbeek en Fort van Mortsel

  • Verken het Fort van Borsbeek, dat toegankelijk is voor het publiek en interessante inzichten biedt in de militaire geschiedenis van de regio.
  • Sluit je dag af met een bezoek aan het Fort van Mortsel, waar je kunt deelnemen aan rondleidingen en meer te weten kunt komen over de strategische rol van het fort.

Fort 3 van Borsbeek

Dag 5: Fort van Lillo

  • Eindig je reis met een bezoek aan het Fort van Lillo, een prachtig bewaard gebleven fort dat open is voor het publiek. Verken de geschiedenis en architectuur van dit indrukwekkende fort en geniet van de omliggende natuur.

Het fort van Lillo

Deze aangepaste vijfdaagse route leidt je langs toegankelijke forten in de Antwerpse fortengordel, elk met hun eigen unieke geschiedenis en bezienswaardigheden. Vergeet niet om van tevoren de openingstijden en eventuele toegangsprijzen te controleren.

Veel plezier en geniet van je ontdekkingstocht !

You cannot copy content of this page
Skip to content